Medewerkers

Huisarts Evelyne Zwart verleent u medische zorg. Daarnaast is zij nog op zoek naar een vaste collega-huisarts om het team uit te breiden. Het team bestaat voorlopig verder uit 4 doktersassistentes en 3 praktijkondersteuners Somatiek.  Per 1 februari 2022 is het team verder uitgebreid met een praktijkondersteuner (POH) GGZ.

 

Mevr E. Zwart
Functie: Huisarts Na mijn opleiding aan Erasmus MC in Rotterdam, werkte ik onder andere bij de crisisdienst psychiatrie van Parnassia in Den Haag en op afdeling Spoedeisende Eisende Hulp van Adrz. Mijn aandachtsgebieden zijn kleine verrichtingen/chirurgie, spoedeisende zorg en palliatieve zorg.
Petra Heijnsdijk
Functie: Doktersassistente/Praktijkondersteuner somatiek/Praktijkmanager Werkzaam op dinsdagochtend, woensdag, donderdag, vrijdagochtend
Joppa de Jonge-Eggebeen
Functie: Doktersassistente Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag. Joppa zal samen met Mariëlle verantwoordelijk zijn voor bloedafname.
Corina Meinderts-Jelier
Functie: Doktersassistente Werkzaam op maandag, donderdagochtend en vrijdag
Mariëlle Siereveld-Riedijk
Functie: Doktersassistente Werkzaam op maandagochtend, woensdag en vrijdagochtend. Mariëlle zal samen met Joppa verantwoordelijk zijn voor bloedafname.
Simone van Pelt
Functie: Praktijkondersteuner Somatiek Werkzaam op vrijdag. Direct na het behalen van mijn diploma HBO-verpleegkunde (2009) ben ik gestart als praktijkondersteuner (POH) in de huisartsenzorg, destijds een relatief nieuwe functie. Vandaag de dag is deze functie niet meer weg te denken in de huisartsenpraktijk. Ik houd mij bezig met preventie, monitoring, begeleiding, voorlichting en educatie bij specifieke groepen patiënten, in het bijzonder die met chronische aandoeningen. Denk hierbij aan patiënten met Diabetes Mellitus, hart- en vaatziekten en longaandoeningen als Astma/COPD. Binnen de rol van POH ligt ook de focus op ondersteuning, begeleiding en de organisatie van zorg voor de oudere patiënten (65+). Op de vrijdag ben ik werkzaam in deze praktijk, op 2 andere dagen in de week ben ik ook als POH werkzaam in een andere huisartsenpraktijk in de regio.
Katja van der Borst
Functie: Praktijkondersteuner Somatiek Werkzaam op vrijdag. Na 12 jaar als verloskundige gewerkt te hebben en ouders te begeleiden op de weg naar een nieuw leven. Mag ik nu aan de andere kant van het leven iets betekenen, begeleiden bij zo gezond mogelijk ouder worden. Ik ben in opleiding tot praktijkondersteuner, patiënten bijstaan en vervolgen, de huisarts ontlasten. Het gesprek met u aangaan, horen hoe het gaat, meedenken over medicatie en kijken naar wat mogelijk is om als patiënt zelf te doen.
Suzanne Messer
Functie: Praktijkondersteuner GGZ Werkzaam op maandagochtend en dinsdagochtend. POH-GGZ staat voor Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van mensen met lichte psychische klachten. Zoals; rouw en verlies, piekeren, somberheid, angstklachten, werkstress, burn-out of relatievraagstukken. Als u klachten heeft, bespreekt u die eerst met de huisarts. In het kennismakingsgesprek brengt de POH-GGZ samen met u de klachten en vragen in kaart. Ook vertelt u over de geschiedenis van uw klachten en wat u al geprobeerd hebt om van de klachten af te komen. Vervolgens bespreekt de POH-GGZ samen met u een plan van aanpak. Meestal gaat het om vervolggesprekken bij de POH-GGZ, het volgen van een online behandeling of een verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, psychologen praktijk of een GGZ-instelling) Na mijn studie aan de Hogeschool Rotterdam ben ik gaan werken bij sociaal maatschappelijke hulpverleningsorganisaties, daarna heb ik voornamelijk als medisch maatschappelijk werker gewerkt op meerdere afdelingen binnen het LUMC Leiden, UMC Utrecht en het Havenziekenhuis Rotterdam. De laatste jaren heb ik gewerkt in een revalidatiecentrum (volwassen- en kinderrevalidatie). De POH GGZ heeft een begeleidende en/of behandelende functie, hierbij maak ik gebruik van evidence based methodieken en technieken.

Actueel

27/09

Huisartsen werven voor Zeeland!

[embed]https://www.youtube.com/watc...

Lees meer
09/06

Op woensdagmiddag waarneming voor spoedgevallen door collega huisarts.

Op woensdagmiddag neemt een collega...

Lees meer
Archief