Landelijk Schakelpunt (LSP)

Uw huisarts mag uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen uw gegevens alleen opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. De informatie kan belangrijk zijn voor goede, veilige en snelle zorg.

Toestemming geven
Vindt u het goed dat een waarnemend huisarts, een apotheek of medisch specialist uw actuele medische gegevens kan opvragen als dat nodig is voor uw behandeling? Geef dan uw huisarts toestemming uw gegevens beschikbaar te stellen via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Uw toestemming kunt u online regelen op www.ikgeeftoestemming.nl. U kunt desgewenst ook  het toestemmingsformulier invullen en inleveren bij balie. Ook kunt u uw toestemming mondeling doorgeven aan de huisarts of assistente. Wilt u meer weten over het delen van medische gegevens via het LSP? Kijk dan op www.vzvz.nl.

Toestemming inzage in uw ziekenhuisdossier
Voor uw huisarts kan het belangrijk zijn om inzage te hebben in uw ziekenhuisdossier. Ook dat kan alleen met uw toestemming. Die toestemming kunt u regelen aan de balie van het ziekenhuis en online via www.zorgplazazeeland.nl.

Actueel

16/06

Wij zijn op zoek naar een waarnemend huisarts!

Per 1 januari 2022 heb ik een prakt...

Lees meer
16/06

Kruiskwallen in het Veerse Meer

De Japanse kruiskwal is ongev...

Lees meer
Archief